Dag en Nacht van de Jeugdbeweging
Op vrijdag 21 oktober vindt de jaarlijkse Dag en Nacht van de Jeugdbeweging plaats. De jeugddienst, de dienst ontwikkelingssamenwerking en de jeugdraad zorgen opnieuw voor een leuke stunt. Ze bieden immers alle kinderen in uniform van 7.30 tot 9 uur een lekker, gezond en eerlijk ontbijt aan. De kinderen zijn welkom op de Grote Markt naast de Lakenhal, aan het Dorpshuis in Noorderwijk en aan het Dorpshuis in Morkhoven. ’s Avonds vindt in jeugdhuis 10R20 de Nacht van de Jeugdbeweging plaats. Alle jongeren die in uniform naar de fuif komen, mogen gratis binnen.
 
Brandweer en Netepark doen mee met de Open Bedrijvendag
Op zondag 2 oktober doet Herentals opnieuw mee met de Open Bedrijvendag. Het stadsbestuur zet de deuren van de brandweerkazerne en van recreatiedomein Netepark open voor het publiek. De brandweer opent elk jaar zijn deuren om de bevolking kennis te laten maken met de werking van de brandweer en met de brandveiligheid. Dit jaar gebeurt dat dus in het kader van Open Bedrijvendag. Voor het Netepark is het de eerste open dag sinds de heropening van het recreatiedomein in 2002. Verder kunt u in Herentals ook een bezoek brengen aan Houthandel Luyten, FDW Woningbouw, autobedrijf de Jong, Pergamene Woondecoratie, Pentair Water, Hermans, Lynx Automatisation en Schrauwens Sanitair & Verwarming.
 
Benefiet ter ere van Stephanie Caers
Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus organiseren de familie en de vrienden van de onlangs overleden Stephanie Caers een benefiet. Met dit benefiet willen ze de droom van Stephanie waarmaken: het bouwen van een klaslokaal in Haïti. Tijdens de barbecue is ertussen 11 en 18 uur geen doorgaand verkeer mogelijk in de Vossenberg, tussen de Markgravenstraat en de Koeterstraat. Hulpdiensten krijgen wel doorgang.
 
Huisartsenwachtpost krijgt parkeerplaats voor mensen met een handicap
De stad legt een parkeerplaats aan voor mensen met een handicap naast de inrit van de woning Nederrij 105 (in de richting Grote Markt). De parkeerplaats is bestemd voor mensen met een handicap die in de Huisartsenwachtpost moeten zijn en ligt op ongeveer twintig meter stappen.
 
Laat uw auto eens thuis
Van 16 tot en met 22 september is het opnieuw Week van de Mobiliteit. Deze jaarlijkse campagne wil ons doen nadenken over het bewust gebruiken van de auto. Auto’s nemen de helft van het gebruik van fossiele brandstoffen voor hun rekening. Elektrische en zuinigere voertuigen zorgen er ondertussen voor dat we schoner kunnen rijden. Nog beter, en voordeliger, is de auto gewoon thuislaten.
 
Een uitstekend alternatief voor de wagen is ongetwijfeld de fiets. Op woensdag 21 september kunt u daarom aan het fietspunt in het station van Herentals uw fiets laten graveren. Dat gebeurt tussen 7 en 19 uur door de gemeenschapswachten. Als u uw fiets laat graveren, kunt u ook een fietsslot winnen. De medewerkers van het fietspunt controleren ook of uw fiets technisch in orde is, terwijl de politie de veiligheid nakijkt. U krijgt hiervan een rapport, waarmee u naar een fietsenhandelaar kunt.
 

Kevertjes komen samen
Op zondag 11 september komen op de KLJ-terreinen in Noorderwijk honderden VW-kevertjes samen. Deze meeting vond voordien al zeven jaar plaats in Herenthout. Aangezien het evenement echter zo succesvol is, besloot de organisatie om naar Herentals te verhuizen. Het evenement begint om 9 uur en is gedaan om 17 uur. De organisatie verwacht 400 deelnemers.
 

Molensteen terug op de Molenvest
In het verleden stond er op de Molenvest een molen. Deze werd afgebroken in het begin van de Tweede Wereldoorlog. De grote molensteen bleef echter bewaard. De stad plaats de oude molensteen nu terug als herinnering. De molensteen vormt een onderdeel van een zitbank op de middenberm van de Molenvest, ter hoogte van het politiekantoor. Rondom de zitbank komt een pad in dolomietverharding.
  
Prijsuitreiking Met Belgerinkel naar de Winkel
Dit jaar in mei en juni de achtste editie plaats van de campagne Met Belgerinkel naar de Winkel plaats. De stad ondersteunt deze campagne die de burger stimuleert om de fiets te gebruiken bij het winkelen in de binnenstad. De winnaars van de jaarlijkse wedstrijd zijn ondertussen bekend en worden op 24 september om 18.30 uur bekend gemaakt in de Lakenhal.
 
Nieuwe campagne tegen hondenpoep
Hondenpoep zorgt voor heel wat ergernissen bij inwoners en bezoekers van Herentals. De stad en de politie voeren daarom al vele jaren strijd tegen hondenpoep. Zolang de campagnes duren, hebben ze een gunstig effect. Om dit gunstige effect te blijven behouden, is echter regelmatige herhaling van de boodschap nodig. De laatste campagne tegen hondenpoep dateert ondertussen van 2009. De stad start daarom dit najaar een nieuwe campagne.
 
Tijdens de eerste drie weken van de campagne bieden de gemeenschapswachten hondeneigenaars gratis hondenpoepzakjes aan. Ze lichten de hondeneigenaars ook in over de verdere acties tegen hondenpoep. Na deze periode van sensibiliseren gaan de GAS-vaststellers en de lokale politie op stap om hondeneigenaars te controleren op het bezit van hondenpoepzakjes. Ze sporen de mensen aan om de zakjes te gebruiken, maar gaan nog niet tot het uitschrijven van boetes. In een laatste fase gaan de GAS-vaststellers vervolgens op pad om de hardnekkige overtreders te sanctioneren.